Cursussen voor medewerkers/activitietenbegeleiders in instellingen.

Men kan denken aan lessen voor medewerkers in de palliatieve zorg, gehandicaptenzorg en mensen met dementie e.d.

Kamille&Co heeft les gegeven aan verscheidene instellingen, waaronder "Den Es", kleinschalig wonen voor mensen met dementie en ziekte van Korsakov en stichting "de Lichtenvoorde, waar bewoners gehuisvest zijn met een meervoudige handicap.

In "den Es" is inmiddels een enthousiast team bezig van verschillende activiteiten, waaronder de "Aromasalon" waar bewoners heerlijk verwend worden met geurige massages en voetenbaden. Er is een  "Aqua Verde": een natte ruimte met een speciaal bad, geurverspreider, lichteffecten en muziek. Maar ook in de dagelijkse activiteiten is aromazorg geheel geïmplementeerd en de resultaten zijn verbluffend. Waar eerst alleen op een enkele woning gebruik gemaakt werd van de vele voordelen van aromazorg en essentiële oliën, staat nu in elke woning een streamer en worden dagelijks activiteiten gepland met aromazorg.

Op verzoek van Stichting "de Lichtenvoorde" heb ik op 30-10-2012 les gegeven aan een groep van 18 enthousiaste medewerkers. Er wordt daar een snoezelproject opgezet en de verwachtingen zijn hooggespannen! De lessen vonden plaats in de huiskamer; de bewoners waren naar de dagbesteding - op een bewoner na, die zich een beetje ziek voelde.
Er worden tijdens de lessen een heleboel geuren aangeboden om de cursisten te laten ervaren wat een olie met je doet. De ruimte was dan ook vol met geuren aan het einde van de dag. Voor sommige bewoners zou dit veel te heftig zijn en Mark werd dus die dag helemaal ondergedompeld in allerlei geuren. Zittend in een luie stoel genoot hij echter zichtbaar! 

Prijzen voor een lesdag of lesdagen op aanvraag. De lessen worden aangepast aan de doelgroep en behoefte.

Workshop "De kracht van geuren".

In deze workshop maken we een reis door het land van de geuren. We leren hoe het lymbisch systeem werkt en hoe geuren langs deze weg onze stemmingen en emoties kunnen beïnvloeden.

Aan de hand van diverse voorbeelden wordt duidelijk hoe het mogelijk is dat etherische oliën stemmingsverbeterend kunnen werken. Miscchien kom je er wel achter wat voor type je bent....een bloemtype of wellicht een kruidentype. Wat zegt dat over jou en hoe kun je daar gebruik van maken. 

Er valt natuurlijk een heleboel te ruiken en zelfs wel wat te proeven. Je kunt zelf ervaren wat een voetenbadje doet met een olie die je zelf gekozen hebt aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

Prijs op aanvraag.

Inclusief:

Een mooie reader en een setje oliën die besproken worden.

Koffie, (kruiden)thee, water of fris en iets lekkers.

 

 

 

 

© 2009 - 2024 Kamille&Co | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel